Alergény

  • Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody).
  • Kôrovce a výrobky z nich.
  • Vajcia a výrobky z nich.
  • Ryby a výrobky z nich.
  • Arašidy a výrobky z nich.
  • Sójové zrná a výrobky z nich.
  • Mlieko a výrobky z neho.
  • Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
  • Zeler a výrobky z neho.
  • Horčica a výrobky z nej.
  • Sezamové semená a výrobky z nich.
  • Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
  • Vlčí bôb a výrobky z neho.
  • Mäkkýše a výrobky z nich.